WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Front-end developer

Front-end developer is een belangrijke rol in softwareontwikkeling. Wat is de taakinhoud en welke kennis heb je nodig om deze rol te vervullen? Lees hier de antwoorden op je vragen!

Wat is een front-end developer?

Een front-end developer is de verantwoordelijke voor de ontwikkeling van de ‘voorkant’ van een website. De front-end’er zorgt ervoor dat het visueel ontwerp van de applicatie wordt omgezet naar een werkbare pagina’s. Hij/zij zorgt dus voor het zichtbare gedeelte voor de eindgebruiker; dat wat daadwerkelijk in beeld komt bij het gebruik van de software.

Taken van een front-end developer

Front-end taken omvatten het bouwen van HTML(5)- en CSS(3)-code en bijvoorbeeld het opzetten van Javascript voor interactie en usability. Omdat gebruiksvriendelijkheid steeds belangrijker is geworden en eindgebruikers steeds kritischer worden, is een goed front-end development team onmisbaar voor een webdesignbureau. Daarnaast zorgt deze FE-developer er voor dat de website of applicatie ook op mobiel goed zichtbaar is.

Voor native apps op bijvoorbeeld een mobiele telefoon zijn er natuurlijk ook schermen nodig. Het gebruik van visuele elementen, de opmaak en code om die ‘voorkant’ vorm te geven, wordt ook vaak door een front-end developer gedaan. De back-end developers zorgen, net als bij een webapplicatie, ervoor dat de juiste data beschikbaar is voor de front-end. Dit omvat bijvoorbeeld lijsten, tabellen en gebruiksgegevens zoals een inlognaam. Andersom zorgt de FE ervoor dat er knoppen beschikbaar zijn om data naar de back-end te sturen: een Opslaan-knop om gegevens uit een formulier te verzenden. De back-end regelt het daadwerkelijke opslaan in een database.

Verreiste kennis voor deze rol

Wanneer je werkzaam bent als front-end developer wordt er van je verwacht dat je weet hoe je semantische HTML en CSS kunt schrijven: de opbouw en opmaak van een (web)pagina waar alle verschillende browsers efficiënt mee om moeten kunnen gaan. Daarnaast is het handig als de developer kijk heeft op de nieuwste technieken en (Javascript-)bibliotheken om bepaalde interactie en usability mogelijk te maken. Ook denkt een front-end developer na over de toegankelijkheid: is een website te bedienen met het toetsenbord en beschikbaar voor slechtzienden? Om de eindgebruiker niet te belasten met een te zware (te grote) applicatie, is een nadruk op performance ook van belang. Op de vele mogelijke resoluties, devices en operating systems maakt de FE-developer een pixel-perfect scherm.

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering