WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

User Experience - Gebruikersgericht ontwerpen

User Experience: ontwerp met de gebruiker als middelpunt

Ambrero is geen doorsnee technisch ontwikkelbureau. Gebruikersgericht ontwerp zit in ons DNA. Met een team van User Experience (UX) ontwerpers zorgen we ervoor dat onze applicaties niet alleen foutloos functioneren maar ook verbazingwekkend praktisch werken.

De mensen die straks dagelijks met je applicatie gaan werken zijn onze ultieme motivatie om maatwerk applicaties te ontwikkelen. We willen software maken die prettig en praktisch werkt, waarbij usability centraal staat. Dat doen we door de eindgebruiker het middelpunt te maken binnen het ontwerpproces. We kruipen in de huid van je doelgroep en gaan op zoek naar de ultieme meerwaarde.

Doelgericht ontwerp

Nieuwe software start altijd met een doel. Een hogere efficiëntie bijvoorbeeld of meer betalende klanten. In de ontwerpfase vertalen we je doelstellingen naar een intuïtief interface design dat bijdraagt aan je strategie.

Via een proces van schetsen, wireframing en prototypen brengen we de productvisie tot leven. Door de gebruikers zo vroeg mogelijk te betrekken toetsen we de doelen vanaf de start van het ontwerpproces. Zo creëren we samen nieuwe mogelijkheden en komen we tot een innovatief product dat je een flinke stap vooruitbrengt.

Ja, ik wil zekerheid!

UX proces: van doelstellingen naar productvisie

Schetsen Schetsen
Wireframes Wireframes
Prototype Prototype

Ogenschijnlijk simpele software oplossingen

Van een applicatie die je dagelijks gebruikt mag je verwachten dat de usability perfect aansluit bij je werkzaamheden en behoeften. Daarom verkennen we aan het begin van het project verschillende benaderingen om je applicatie logisch op te bouwen.

Onze designers ontwerpen interfaces die voor zich spreken, waarin complexe processen vertaald zijn naar ogenschijnlijk simpele oplossingen.

Nadat we een model hebben opgezet voor de structuur van de applicatie, werken we met draadmodellen een interactief concept uit. Daarin worden de informatiearchitectuur en het interaction design van je applicatie duidelijk. Zo heb je al vroeg in het project een idee van hoe de applicatie gaat werken.

Ik wil snel van start

Wat we doen

User Experience design voor een prettige gebruikerservaring

De manier waarop een applicatie werkt bepaalt in hoge mate of de software ook werkelijk praktisch is. Of de applicatie aansluit bij werkprocessen bijvoorbeeld, en in hoeveel stappen je je doel kunt bereiken. Met een goed doordachte User Experience (UX) is je applicatie efficiënt en toekomstbestendig. En je gebruikers werken er ook nog eens graag mee.

Middelen

  • Flowcharts
  • Wireframes
  • Prototyping

UI design voor een heldere en onderscheidende uitstraling

Een goed visueel ontwerp draagt bij aan de overzichtelijkheid. Bovendien geeft het je product een herkenbare identiteit. Ons designteam besteedt speciale aandacht aan user interface (UI) design, een heldere presentatie van informatie. Het resultaat is software die gewoon ontzettend prettig werkt.

Middelen
  • Iconografie
  • Typografie
  • Grafisch ontwerp

Resultaat met een Minimum Lovable Product

Ambrero hanteert een ontwikkelstrategie waarbij we in korte tijd toewerken naar een eerste versie van het product waar de gebruikers echt enthousiast van worden en waarbij de usablity centraal staat: het Minimum Lovable Product (MLP). Door deze vroege versie in gebruik te nemen heb je snel rendement én kun je je product doorontwikkelen op basis van feedback van gebruikers.

Bij de ontwikkeling van dit MLP zetten we net een stapje extra: we zorgen niet alleen voor een werkende applicatie, maar zorgen ook voor slimme interactie en een sprekend ontwerp. Het effect is dat de gebruikersgroep het product omarmt. Niet onbelangrijk, want enthousiasme leidt tot een grotere betrokkenheid:

  • Snelle acceptatie: Door bij de ontwikkeling van bedrijfssoftware de gebruikers mee te laten denken verhogen we de snelheid waarmee ze de nieuwe software accepteren.
  • Meer betalende klanten: Via onboarding strategieën zorgen we er bij SaaS-producten voor dat de klant snel wegwijs wordt en de meerwaarde ziet van het product.

De voordelen van een doordacht UX ontwerp

Gebruikersgemak & usability
Gebruikers vinden zelfstandig hun weg binnen de applicatie

Efficiëntie
Optimale ondersteuning van werkprocessen

Toekomstbestendigheid
Een goede interactieve architectuur maakt je applicatie geschikt voor doorontwikkeling

Conversie
Geïnteresseerden daadwerkelijk klant laten worden

Toe aan gebruikersgerichte software?
Of wil je meer over onze UX-skills weten?

Direct antwoord op je vraag?

085 019 7283

100% van onze klanten beveelt ons
aan bij andere organisaties Bron: Feedback Company

Bereik ons nu!

Ambrero heeft ons als organisatie overduidelijk
een Beter leven bezorgd, need I say more?

Susanne Maassen, manager bij Stichting Beter Leven
keurmerk na de implementatie van hun klantenportaal

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering