WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

SaaS oplossing De markt veroveren met jouw idee

Als enthousiaste ondernemer zie je een gat in de markt. Of je hebt als gedreven vakspecialist een visie op vernieuwing in jouw branche. En met jouw briljante plan wil je de markt op. Maar je hebt nog geen ervaring met het ontwikkelen van een SaaS oplossing.

Ons team heeft de startup mentaliteit om je te begeleiden. En we ontwikkelen al jarenlang SaaS oplossingen voor ondernemers. Zoals Rodeo, waarmee we een projectadministratie-tool voor creatievelingen ontwikkelden. Met als grootste uitdaging: een systeem lanceren dat onderscheid in werking en vormgeving. En dat is gelukt. Inmiddels is Rodeo uitgegroeid tot internationaal bedrijf en behaalden ze de nummer 1 positie in de SaaS100 van MT/Sprout’s in 2022.

De valkuilen van Software as a Service

Het lanceren van een SaaS (Software as a Service) oplossing vraagt om een goed doordachte strategie. Naast de kansen is het noodzakelijk om ook de risico’s scherp te hebben.

 • Gebrekkige gebruikerservaring

  Bij SaaS software is een slechte gebruikerservaring een groot risico. Zelfs bij vraag naar jouw product is er een drempel om ermee aan de slag te gaan. Als het gebruik niet aansluit bij de verwachting van je doelgroep, dan haken ze af.

 • Schaalbaarheid risico’s

  Wanneer je bij het ontwikkelen geen rekening houdt met groei geeft dit problemen bij een flinke toename in gebruikers. Onvoldoende schaalbaarheid leidt tot prestatieproblemen, downtime en een negatieve gebruikerservaring.

 • Onvoldoende flexibiliteit

  Jouw strategie moet rekening houden met de behoefte aan flexibiliteit en aanpasbaarheid van het product. Geen opties om het product aan te passen aan de veranderende behoeften van klanten resulteert in een verlies van concurrentievoordeel en klantenbinding.

 • Beveiligingsrisico’s

  Beveiliging is een cruciaal aspect bij SaaS oplossingen, aangezien gevoelige gegevens worden opgeslagen en verwerkt. Het over het hoofd zien van risico’s zoals authenticatie en onvoldoende gegevensversleuteling leidt tot datalekken of privacyschending van gebruikers.

 • Aanvullende kosten

  Het vertalen van jouw idee naar een product vraagt niet alleen om marktonderzoek en ontwikkeling. Ook promotie en operationele aspecten zijn belangrijk. Wanneer je de vereiste middelen niet begroot, geeft dit problemen bij de verkoop en service.

Succesvolle samenwerken aan SaaS oplossingen

Om je idee te laten slagen is een goede strategie noodzakelijk. Als ontwikkelpartner begeleiden we je in het maken van essentiële keuzes voor een succesvolle lancering.

Het ontwikkelen van een SaaS platform is veel meer dan ‘u vraagt, wij draaien’. Maar het projectteam van Ambrero weet waar ze het over heeft. Het ontwikkelen van software staat ver van ons af, vooral de inhoudelijke vragen, maar we hebben altijd het gevoel dat zij ons daarin meenemen. En dat hebben we nodig, een partij die met ons meedenkt.

Martijn Jongen, consultant & medeoprichter van Simjo

Snel en voorbereid de markt op

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de markt op met je idee. Maar wel met een product dat aansluit bij de behoeften van jouw doelgroep. Daarom gaan we op zoek naar de kern van je SaaS oplossing: wat zijn de minimale benodigdheden waarmee je publiek écht van het product gaat houden? Het Minimum Lovable Product (MLP) noemen we dat. Met jouw kennis, aangevuld met gebruikers interviews, vinden we de sleutel tot succes.

Conversie van proef-gebruiker naar vaste klant

Bij de ontwikkeling van het MLP hebben we speciale aandacht voor conversie: klanten moeten zich niet alleen aanmelden, maar ook betalende gebruikers worden! Gebruiksvriendelijkheid is daarbij van groot belang.

Via ons User Centered ontwerpproces komen we tot een gebruikerservaring die verwachtingen van je doelgroep overtreft. Zie het als het welkom heten van de gebruiker. Dat gaat van het aanmelden, het wegwijs maken door de applicatie tot het motiveren van het gebruik ervan. Deze onboarding is cruciaal voor de conversie van proefgebruiker naar vaste klant.

De eerste indruk van potentiële klanten en gebruikers is WOW. Team Ambrero heeft vanaf de 1e kennismaking het belang van User Experience design benadrukt. Ik dacht dat dit een verkooppraatje was, maar achteraf gezien hadden ze gelijk. Want dat is wat de mensen zien.

Ramy Salem – mede-oprichter & CTO GreenRoutes.

Voorbereid op groei

Het is vooraf lastig in te schatten hoe snel je SaaS platform groeit. Maar we bereiden het voor op succes. Door het ontwerpen van een stevig fundament is jouw applicatie schaalbaar en presteert deze optimaal. Ook zorgen we voor een veilige en AVG-proof platform zodat de privacy van de gebruikers, en bedrijfsinformatie, beschermd is.

De ontwikkeling van je SaaS software

In tweewekelijkse Sprints ontwikkelen we de 1e versie van jouw SaaS oplossing. Elke 2 weken inventariseren, ontwerpen, ontwikkelen en testen we de vooraf bepaalde functionaliteit. Omdat je voor de Sprint beslist over wat er wordt gebouwd, hou je grip op de voortgang en de kosten. En erna heb je steeds weer een stuk werkende software. Deze kun je testen en, als je dat wilt , aanpassen naar de wensen van potentiële gebruikers. Zo blijf je flexibel en klantgericht.

Na de lancering van je SaaS oplossing gaan er andere zaken spelen, zoals hosting, onderhoud en beheer van je software. Ook hiervoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Klaar om de markt te veroveren?

Deel alvast een sneakpreview van je plannen met ons. En maak je geen zorgen; jouw idee blijft van jou. We hebben een geheimhoudingsverklaring (NDA) klaar staan om te tekenen.

Direct antwoord op je vraag?

085 019 7283

100% van onze klanten beveelt ons
aan bij andere organisaties Bron: Feedback Company

Bereik ons nu!

Ambrero heeft ons als organisatie overduidelijk
een Beter leven bezorgd, need I say more?

Susanne Maassen, manager bij Stichting Beter Leven
keurmerk na de implementatie van hun klantenportaal

Development

Legacy Software

 
 
Innovatiespreekuur voor SaaS
 
Ik wil gratis SaaS-advies
 
Ambrero whitepapers

Wat kost het laten maken van software

Wil je snel de kosten van je nieuwe applicatie achterhalen? Vraag dan kosteloos deze whitepaper aan en ga je aan de slag. Hier alvast een voorproefje van de inhoud:

 • 8 vragen die bepalen wat je wilt bereiken met nieuwe software
 • 8 factoren die de kosten bepalen
 • 3 ingrediënten waarmee je de juiste keuze maakt
 
© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering