JIRA

JIRA is een issue tracker waarin alle openstaande taken van (software)project te zien zijn. Een handige tool waarover je alles kunt lezen in onze kennisbank.

Wat is JIRA?

JIRA is een issue tracker: hiermee zijn alle taken die voor projecten nog te doen zijn inzichtelijk. Issues kunnen ingezet worden om werk te organiseren op basis van prioriteit, de tijd die je nodig hebt en eventuele afhankelijkheden om een taak te kunnen voltooien.

Mogelijkheden van JIRA

Hoewel JIRA geschikt is voor allerlei soorten processen, wordt het vooral in de software-branche gebruikt. Zowel programmeurs als projectleiders, maar ook klanten van softwarebureaus hebben toegang tot het systeem, dat is ontwikkeld door Atlassian. Softwarebedrijven betalen in een abonnementsvorm voor toegang tot de issue tracker, dat op een eigen server kan worden geïnstalleerd.

Het platform biedt de mogelijkheid een nieuwe taak te voorzien van een titel, beschrijving, type, teamlid die de taak op moet pakken, de huidige sprint en zelfs afbeeldingen, zodat voor de uitvoerder meteen duidelijk is wat er moet gebeuren.

De voordelen van JIRA

Voor een projectleider of scrummaster zijn projectstatistieken zoals opgeloste en nog-te-doen taken gemakkelijk inzichtelijk en zijn rapportages uit te draaien. Dit biedt ook de klant een overzicht van het gedane werk. Wanneer je de samenwerking met Ambrero aangaat, bieden we je toegang tot JIRA, zodat je altijd de status van je applicatie bij de hand hebt. Daarnaast kun je zelf bugs aanmelden wanneer je die tegenkomt. Het komt zo direct bij de programmeur terecht die de toegang en kennis heeft om de fout binnen korte tijd voor je op te lossen.

Met JIRA is een workflow te ontwikkelen die een project behapbaar maakt en bovendien gemakkelijker in te schatten. De hoeveelheid tijd dat het team verwacht kwijt te zijn aan een sprint is zo direct voor je inzichtelijk. Het ondersteunt zo niet alleen het Agile werken, maar integreert ook perfect met Confluence – een online tekstverwerker die je kunt gebruiken voor communicatie over projecten.

De belangrijkste voordelen van JIRA op een rij:

  • heldere projectstatistieken
  • externe partijen kunnen het ook gebruiken om bugs te melden
  • workflow management
  • ondersteunt Agile werken

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering