WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Confluence

Confluence is een online documentatieomgeving voor verslaglegging in teams. Wat kun je met Confluence en hoe werkt het? Alle informatie over deze tool vind je in onze kennisbank.

Wat is Confluence?

Het is een online documentatietool waarin bijvoorbeeld projecten of procedures kunnen worden gedocumenteerd. Het is een open en gedeelde werkruimte die is ingericht om samenwerking te stimuleren: niet alleen kun je gelijktijdig aan documenten werken, maar Confluence houdt ook de betrokkenen op de hoogte van wijzigingen die in het systeem worden gedaan.

Wat kun je met Confluence?

  • samenwerken aan uitgebreide en visuele user stories, taken en andere documentatie
  • vragen en antwoorden vastleggen, vanuit de klant en het team
  • plannen van taken inclusief koppeling met bijdragers, verantwoordelijke personen
  • de historie van documenten bekijken
  • allerhande aanvullende functies uitvoeren via macro’s

Ambrero zet deze tool in voor het schrijven van user stories, het definiëren van taken voor de designers en programmeurs binnen het bedrijf. We merken dat klanten het fijn vinden om te werken met een overzichtelijk systeem, omdat documentatie voor een maatwerkapplicatie al snel groot kan worden. Met Confluence is content gemakkelijk te doorzoeken, is het mogelijk reacties te geven en zijn aanpassingen snel doorgevoerd. Met versiebeheer kun je bovendien snel fouten herstellen en het verloop van een project inzien.

Toepassing als documentatietool

Deze online documentatieomgeving laat toe eenvoudig nieuwe pagina’s aan te maken en deze op een heldere manier in te delen. De applicatie is zeer laagdrempelig en laat toe snel feedback te ontvangen van anderen, door commentaren toe te voegen. Het is vergelijkbaar met Word, maar heeft als groot voordeel dat alle documentatie snel beschikbaar is en niet in losse bestanden, die bovendien allerlei revisies kunnen hebben. Deze versies zijn gewoon inzichtelijk in de historie van de pagina in Confluence en bovendien kan elk teamlid gelijktijdig bijdragen aan een artikel.

Functionaliteit Confluence

De applicatie heeft vrijwel alle mogelijkheden die elke tekstverwerker heeft: het toevoegen van afbeeldingen, presentaties, documenten en tabellen. Een inhoudsopgave wordt automatisch gegenereerd en alle informatie is eenvoudig te printen of te exporteren om te delen via e-mail. Daarnaast kun je andere bijdragers uitnodigen om aanpassingen te beoordelen. Ook geeft Confluence de mogelijkheid om pagina’s ‘leuk te vinden’ en reacties achter te laten.

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering