WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Hoe voeg je innovatie toe aan je bedrijfs-DNA

Wat is het geheim van snel innoverende of extreem wendbare bedrijven? In zulke bedrijven komt het grootste deel van de innovatie vanuit de organisatie zelf. Hoe zorg jij ervoor dat jouw mensen zich ook uitgenodigd voelen om te innoveren en een bijdrage te leveren aan een beter bedrijfsresultaat? “Geen utopie,” vertelt transformatiecoach Jurriaan Kamer, “maar een situatie die iedere organisatie kan bereiken door de juiste keuzes te maken.” In dit unieke webinar deelt de bestseller auteur zijn unieke methodiek en inzichten om de innovatiekracht van jouw organisatie te ontsluiten.

Wat houdt verandering tegen

“Ik geloof bijvoorbeeld niet dat mensen weerstand hebben tegen verandering,” zegt Jurriaan Kamer, partner bij The Ready en co-auteur van bestseller managementboek Formule X. “Mensen zijn dol op verandering. We kiezen bijna moeiteloos voor een nieuwe vakantiebestemming, telefoon of om te verhuizen. Pas als verandering in hun ogen geen hout snijdt of dat zaken onbevraagd of onuitgesproken blijven, dan gaan de hakken in het zand. En een bedrijf dat statisch is, of zelfs echt vastgeroest, zal dat blijven ervaren.

Terwijl er ook dynamische bedrijven zijn die verandering continu omarmen en waar mensen zelf met innovaties komen. In deze bedrijven is elke verandering eigenlijk een welkome verbetering van hoe ze samen hun werk doen. En dat zie je terug in de bedrijfsresultaten.”

Webinar ‘Hoe voeg je innovatie toe aan je bedrijfs-DNA’

Jurriaan Kamer verzorgt voor Ambrero een webinar waarin deelnemers handvatten krijgen om innovatie in hun bedrijf te versnellen. Aan de hand van het VERSNEL-model krijgen deelnemers van Jurriaan praktische ideeën en aanknopingspunten waarmee zij in hun eigen organisatie een cultuuromslag kunnen realiseren. Het programma sluit niet alleen aan op bedrijven die sneller willen kunnen inspelen op marktontwikkelingen maar is ook geschikt voor organisaties die, na een fase van groei, hun innovatiekracht willen borgen.

Door het webinar weet jij wat je moet doen om je organisatie te versnellen. Dit draait om praktische ideeën, zo bespreekt Jurriaan onder andere een aantal cases van bedrijven die de belangrijkste obstakels voor innovatie weten te overkomen. Dit helpt jou om te bepalen waar en hoe je het VERSNEL-model het best kan inzetten voor jouw organisatie.

Vraag webinar opname aan

Obstakel voor innovatie: Veranderingsbereidheid en tegengestelde belangen

“Mensen trappen op de rem als er, met verandering op komst, niet goed geluisterd wordt naar hun zorgen. Of als ze niet goed worden meegenomen of kunnen participeren in het vormgeven van die verandering. Zeker als deze in eerste instantie niet in hun belang lijkt of in de toekomst tot baanonzekerheid kan leiden krijg je snel ogenschijnlijk kinderachtig gedrag.”

Obstakel voor innovatie: Trage besluitvorming

“Hoe nemen wij beslissingen is een van de speerpunten van ons programma. Door andere besluitvormingstechnieken toe te passen kan je een heel groot deel van je beslissingen veel sneller nemen. Dan ben je dus veel wendbaarder. Wij maken hiervoor onderscheid tussen omkeerbare en onomkeerbare beslissingen. Als je een beslissing makkelijk weer terug kan draaien hoeft deze niet perfect te zijn, wij vragen “Is het goed genoeg voor nu en veilig om te proberen?” Als het antwoord ja is kan je aan de slag en eventueel volgende week weer bijsturen.”

Obstakel voor innovatie: Managen op afstand

“Omdat we nu allemaal thuiswerken, kun je als manager niet meer gewoonweg rondlopen en een gevoel krijgen waar je team aan aan het werken is. Dus als je taak is om te controleren of mensen aan het werk zijn heb je nu wel een existentiële crisis. We horen dat er daardoor meetings ontstaan waarbij de manager aanhoort wat iedereen aan het doen is, om zelf een goed gevoel te krijgen. Als dit bij jou gebeurt is nu voor jouw organisatie het moment om dit opnieuw te bedenken: ‘hoe willen wij dit aanpakken?’

Zorg ervoor dat je teams zichzelf kunnen bedruipen, resultaten transparant zijn en communicatie niet alleen via meetings plaatsvindt. Dat er rituelen zijn waarbij mensen laten zien waar ze voor staan, waar ze tegenaan lopen. Een manager moet er hard aan werken om zichzelf overbodig te maken.”

Leer snel inspelen op veranderingen

In hun managementboek, ‘Formule X: Hoe zorg je voor extreme versnelling in je organisatie?’, vertellen Kamer en Rini van Solingen het verhaal van een ondernemer die – geïnspireerd door een bezoek aan een Formule 1 race – besluit zijn bedrijf extreem te versnellen. De lessen uit het boek zijn samengevat in het VERSNEL-model dat ook in het webinar centraal staat:

Innoveren aan de hand van VERSNEL-model

Het VERSNEL-model kent 7 stappen:

  • Versimpel – De kunst van het weglaten en vereenvoudigen
  • Eenduidige richting – Een helder en inspirerend doel dat werkt als kompas
  • Ritme in uitvoering – Organiseren in een kadans van interactiemomenten
  • Snel en zelf beslissen – Omkeerbare beslissingen en verdeelde autoriteit
  • Natuurkunde toepassen – De basisprincipes onder snelheid en versnelling
  • Energieke en bevlogen teams – Intrinsieke motivatie, autonomie en eigenaarschap
  • Leren en bijsturen – Van doen leer je meer dan van nadenken
“I tried to be innovative once, but I got stuck in meeting.”

Innovatie op de agenda krijgen

“Als je innovatief wilt zijn moet je bij sommige bedrijven van goeden huize komen wil je iets op de agenda krijgen”, zegt Jurriaan. “Tegelijkertijd liggen veel ondernemers wakker omdat ze niet weten hoe ze in moeten spelen op marktveranderingen. Vanuit The Ready help ik organisaties om hun innovatiekracht te ontsluiten en dat heeft altijd direct impact op het bedrijfsresultaat.”

Ook innovatie toevoegen aan je bedrijfs-DNA? Vraag dan de opname van het webinar aan.

Gratis webinar opname

Meer informatie over transformatiecoach en bestseller auteur Jurriaan Kamer vind je hier.

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

  • +31 (0)88 26 27 301

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering