Een SaaS oplossing voor de creatieve sector

Van een briljant idee naar een onderscheidende projectadministratie tool

Creatief boekhouden is niet echt een opdracht die je vaak zult krijgen. En al helemaal niet van een accountantskantoor. Toch was dat in essentie de opdracht die we in 2015 van Kop of Munt kregen. Maak een product voor projectadministratie, maar dan wel één voor de creatieve sector.

Het probleem

Maak het leven van creatieve ondernemers makkelijk

Kop of Munt is financiële dienstverlener voor de creatieve sector van Nederland. In die sector is projectadministratie een heikel punt. Creatievelingen zijn vaak wars van cijfers en willen liever creëren dan administreren. Het kan voor hen best weleens een uitdaging zijn om zicht te houden op het projectbudget. De papierwinkel kan behoorlijk oplopen, zeker wanneer werk wordt uitbesteed aan fotografen, typografen en andere specialisten. Dus hoe zorg je er nu voor dat die creatievelingen hun in- en verkoopcijfers goed aanleveren? Het idee voor Rodeo was geboren.

Ook een SaaS idee? Neem contact op
De opdracht aan Ambrero

Een projectadministratie tool die de kloof tussen creatie en boekhouding dicht

Ambrero werd ingehuurd door Kop of Munt om het platform te ontwikkelen als SaaS-oplossing. De grootste uitdaging was om een systeem op de markt te zetten dat zich in werking én vormgeving onderscheidt van andere tools.

Dit gaf ons de volgende aandachtspunten:

 • visueel aantrekkelijke presentatie
 • laagdrempelige invoer van financiële gegevens
 • gebruiksvriendelijke tijdsregistratie
Meer over SaaS applicaties
Onze oplossing

Snel feedback van gebruikers dankzij agile aanpak

Het ontwikkelen van een goed product vereist de nodige ruimte om te kunnen experimenteren met verschillende oplossingen. Daarom hebben we in eerste instantie een MVP (Minimal Viable Product) ontwikkeld met de meest fundamentele functionaliteit. Deze MVP is door een geselecteerde groep gebruikers, creatievelingen, getest.

Hun feedback is vervolgens in de doorontwikkeling meegenomen, waarbij sommige onderdelen van de applicatie flink zijn aangepast. Dankzij de Agile aanpak kon het ontwikkelteam en Kop of Munt goed omgaan met alle onzekerheden die komen kijken bij het ontwikkelen van een nieuw product. We zijn ontzettend trots op het resultaat!

Eindelijk een project administratie tool, die net zo lekker werkt als het eruit ziet. Pieter Vos, Managing Director bij Rodeo
Het resultaat

Complexe materie, eenvoudig gepresenteerd

Ondanks de soms complexe materie zijn de schermen clean en overzichtelijk gebleven. Door de focus op beweging en interactie te leggen, staat er een projectadministratie tool met een eigen identiteit. Het eindresultaat is een SaaS oplossing dat is afgestemd op het creatieproces zoals je dat bij veel creatieve bedrijven ziet. De tool ondersteunt alle kernactiviteiten van goede projectadministratie, namelijk:

 • offertes maken
 • inkooporders uitgeven
 • kosten- en urenregistratie
 • facturen
 • voortgangsrapportages

Het speelse en toegankelijke gebruik van de SaaS oplossing sluit naadloos aan bij de behoeften van de creatieve sector. Gebruikers worden begeleid in het doen van hun projectadministratie, van de eerste offerte tot de laatste factuur.

Een SaaS oplossing voor de creatieve sector Een SaaS oplossing voor de creatieve sector

Rodeo..

 • had een looptijd van 3 maanden
 • gebruikt technieken als Java, Play! 2.0 Framework, HTML 5, CSS 3 / LESS
 • is gemaakt door het scrumteam Jacco, Sebastiaan, Jelle en Erwin

Ook de markt veroveren met een SaaS oplossing?
Of wil je meer weten over ons?

Bel ons direct op
085 019 7417 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

Casestudy ‘Reserveringsapp voor HKU’
Vraag nu gratis aan
Ambrero casestudy

HKU anticipeert op COVID-19 met online reserveringssysteem

Het uitbreken van het coronavirus vraagt veel aanpassingsvermogen. Zo ook van leerlingen, vakdocenten en bestuurders van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Want met een reductie van 75% in capaciteit van de studentenwerkplaatsen hebben ze een probleem. In deze casestudy delen we hoe HKU inspeelt op de veranderende omstandigheden en met welk resultaat.

Je krijgt o.a. antwoord op:

 • Hoe onderzoekt HKU de verschillende oplossingsrichtingen
 • Wat is de werking van de reserveringsapp
 • Welke resultaten behalen ze hiermee
© 2005 - 2021     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering