WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Daily Standup

Daily Standup is een belangrijk onderdeel van Scrum, een methodiek die door veel softwarebedrijven wordt gebruikt voor projecten. Hier vind je antwoord op de vragen; wat is het, wat is de inhoud ervan? En hoe ziet de samenwerking in een Daily Standup eruit?

Wat is een Daily Standup?

De Daily Standup, ook wel Daily scrum genoemd, is een korte bijeenkomst waarin het ontwikkelteam de actuele status van een Agile project bespreekt. Deze bespreking wordt – zoals de term al aangeeft – staand gehouden, met de intentie om enig ongemak teweeg te brengen wanneer de bijeenkomst te lang duurt. De bedoeling ervan is namelijk om in een tijdsbestek van 15 minuten of korter een beeld te krijgen van de voortgang van de Sprint.

De inhoud van de Daily Standup

De Daily Standup wordt georganiseerd en begeleid door de Scrum Master. Eén voor één loopt hij de leden van het ontwikkelteam af en stelt hen de volgende drie vragen:

  • Wat heb je gedaan?
  • Wat ga je doen?
  • Wat houdt je tegen?

De functionaliteit die in een User Story is omschreven leidt vaak tot diverse werkzaamheden. Het ontwerp, de templates, de logica en de opslag bijvoorbeeld: 4 taken die op elkaar aansluiten. Het komt dus vaak voor dat teamleden nauw met elkaar moeten samenwerken om een User Story af te ronden. De Daily scrum is een centraal moment waarop teamleden met elkaar kunnen afstemmen wat ervoor moet gebeuren om voortgang te boeken.

Geschikt voor samenwerking op afstand

Het is niet noodzakelijk om bij elkaar in dezelfde ruimte te zijn bij een Daily Standup. Het is een prima middel om samenwerking tussen teamleden die op afstand van elkaar werken te bevorderen. De Scrum Master houdt ondanks de spreiding van teamleden dagelijks overzicht over de voortgang en neemt eventuele belemmeringen weg.

Het kan ook zijn dat een project zo groot is dat er meerdere Scrum teams tegelijk aan het product werken. In dat geval houden die verschillende Scrum teams allemaal hun eigen Daily Standups. Onderlinge afstemming vindt 2 à 3 keer per week plaats in de Scrum of Scrums: een aparte meeting waarin afgevaardigden de voortgang van hun team uitwisselen. De vragen zijn gelijk: wat heb je gedaan, wat ga je doen, en wat staat je in de weg? Zo wordt de samenwerking tussen de teams bevorderd.

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering