WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Forward Friday; innovatie van onze hosting

In het eerste kwartaal van 2018 zijn we gestart met Forward Friday, een initiatief om innovatie en ontwikkeling van vakmanschap te stimuleren. Eens in de twee weken op vrijdagmiddag werken we samen aan coole interne projecten en procesverbetering. Voor onze klanten betekent dit, in veel gevallen, een verbetering in dienstverlening. Zoals met ons onderzoek naar container beheertools voor betere hosting diensten.

Onderzoek naar container beheertools

Ambrero Blog - Forward Friday: innovatie van onze hosting

Voor één van onze eerste Forward Friday projecten hebben we onderzoek gedaan naar container beheertools met als doel het verbeteren van onze hosting diensten. Met een container bedoelen we een afgesloten digitale ruimte waar een applicatie, inclusief alle softwarematige afhankelijkheden, in besloten ligt. En welke daardoor overal hetzelfde werkt. Hierbij wilden we het volgende bewerkstelligen:

  • betrouwbaarheid verhogen
  • schaalbare applicatie hosting
  • betaalbare hosting

Docker Swarm versus Kubernetes

Aangezien we toegang hadden tot een Open Stack omgeving via onze hosting provider was een initiële randvoorwaarde dat de gekozen oplossing zo goed mogelijk aansloot op dit platform. Voor de hosting van de Docker containers hebben we getest met Docker Swarm en Kubernetes.

Even kort een introductie; Docker Swarm is een in-house tool, ingebouwd in Docker, voor het orkestreren en ordenen van containers in clusters. Kubernetes is een framework om containers aan te sturen, ongeacht het container formaat.

Al snel bleek dat de installatie en onderhoud met Docker Swarm ons meer voordelen op dit vlak bood dan een Kubernetes omgeving.

Uitgebreid test-traject

Om de stabiliteit van de hosting omgeving te garanderen besloten we een uitgebreid test-traject te starten. Hierbij hebben we de huidige acceptatie omgevingen, testversies van applicaties, omgezet naar onze Docker Swarm omgeving. Tijdens deze test periode bleek dat er teveel haken en ogen zaten aan Docker Swarm. Waardoor we besloten om deze niet te gebruiken voor de hosting van applicaties.

Wisseling van platform

In de tijd dat we hebben getest met Docker Swarm bleek Kubernetes volwassener te zijn geworden. Voor ons een reden om de mogelijkheden hiermee verder te onderzoeken. We hebben de randvoorwaarde, om Open Stack te gebruiken, laten vallen. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een aanbieder die voorziet in de installatie van Kubernetes. Onze nummer één keuze werd Google Cloud Platform, de ontwikkelaar van Kubernetes.

Inmiddels draaien alle acceptatie en productie omgevingen erop. Tot nu toe heeft dit platform zich goed bewezen, het is zeer stabiel en betrouwbaar. Een mooie bijkomstigheid is dat het Google Cloud Platform meer diensten biedt die goed aansluiten bij onze toekomstplannen!

Wil je meer weten over de techniek achter onze hosting? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Martijn Engel
Over de auteur

Java Developer

  • +31 (0)88 26 27 301

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering