De nieuwe app was er in no time en werkt uitstekend

Ambrero ontwikkelde voor het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland de preventie-app ‘Digitale Ondersteuning Risicobeheersing’. De app kan zowel online als offline worden gebruikt en is een aanwinst voor de medewerkers Brandveilig Leven.

Frans Gortworst is al jaren medewerker BVL (Brandveilig Leven) bij de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Voor zijn preventiewerk komt hij dagelijks bij mensen over de vloer en doet dat niet zonder zijn ‘digitale maatje’. Hij doelt daarmee op de iPad die sinds vorig jaar is voorzien van de app ‘Digitale Ondersteuning Risicobeheersing’ . Als eindgebruiker heeft Frans ook zijn zegje kunnen doen in het ontwikkeltraject en dat betaalt zich dubbel en dwars uit.

Native app; in twaalf weken klaar voor gebruik

Ambrero Blog - de nieuwe app was er in no time

Onder het motto ‘Voorkomen is beter dan blussen’ gaan naast Frans nog een tiental BVL-ers van het korps de straat op. Omdat de vorige app van een andere leverancier niet voldeed, werd bij Ambrero aangeklopt. De native app zag na een Agile ontwikkelperiode van slechts twaalf weken het levenslicht. De app is middels een API (application programming interface) gekoppeld aan de database van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. De ICT-afdeling van het korps heeft de API ontwikkeld waarmee de app automatisch wordt verrijkt met onder andere informatie over woningen en eventuele incidenten.

Overzichtelijke app die relevante informatie biedt

Frans: “Met de vorige app ging je niet met een goed gevoel de straat op. Die viel nogal eens uit, of kon de straten niet goed vinden. Ook de gegevens over wie er in de buurt nou wel of niet al bezoek had gehad, klopten lang niet altijd. Dat is nu gelukkig wel anders. Met de nieuwe app zien we duidelijk wie zich in de buurt hebben aangemeld voor een voorlichting en hoe laat we kunnen aanbellen. Bovendien is in een oogopslag te zien op welke adressen er, in een straal tot 500 meter, al een BVL-er is geweest en waar nog niet. Die laatste kunnen we dan, als we tijd over hebben, mooi even meepikken.”

Met een goed gevoel op pad

“Eenmaal binnen kunnen we zelfs per vertrek van het huis inzoomen voor extra aandachtspunten. Ook zijn er invulvelden voor het verkrijgen van toestemming om de naam te vermelden in het kader van de AVG. Ik ga tegenwoordig met een veel beter gevoel op pad, al zijn er nog wat kleine zaken die kunnen worden aangepast. Dat zal ook wel gebeuren want eerder hebben ze onze wensen ook in de volgende versie verwerkt. Dat past dus goed bij de benadering van Ambrero.”

Wil je meer weten over de native app van Brandweer Amsterdam-Amstelland? Bekijk dan de case.

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering