WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Bootstrap

Bootstrap is een waardevol hulpmiddel voor een front-end developer. Maar wat is het eigenlijk? En wat zijn de voordelen van Bootstrap? Lees er meer over in onze kennisbank!

Wat is Bootstrap?

Het is een gratis front-end framework voor de ontwikkeling van HTML-pagina’s. Het biedt de front-end developer een grote reeks aan tools om snel een webpagina op te kunnen zetten. De eerste versie is afkomstig van Twitter, waarna het als open-source raamwerk is doorontwikkeld door een community van duizenden developers. Inmiddels geldt Bootstrap als industriestandaard en wordt het door een onmetelijk aantal websites ingezet. De basis is het een gridsysteem, dat ervoor zorgt dat een webpagina er op alle schermresoluties en platformen goed uitziet. Content die bijvoorbeeld in drie kolommen wordt weergegeven, wordt onder elkaar getoond op mobiel, zonder dat de developer daar complexe berekeningen voor moet maken. Daarnaast biedt Bootstrap een groot aantal templates voor de weergave van bijvoorbeeld formulieren, navigatie, modals en knoppen.

Open source en ntegratie mogelijkheden

Bootstrap is gratis en open source: iedereen kan er aan meewerken. Bovendien zijn er veel plug-ins ontwikkeld, waardoor oplossingen voor user interaction altijd wel voorhanden zijn. Het werkt samen met het veelgebruikte jQuery en bevat tientallen CSS classes om de front-end developer te helpen in het snel opzetten van een webapplicatie. Bovendien is het gemakkelijk aan te passen: op de website kan de developer precies selecteren welke modules hij wel en niet wil toevoegen aan zijn project en kan hij kiezen uit een SASS- of LESS-variant voor de CSS-code die beschikbaar is.

De voordelen van Bootstrap

De eerste versie van Bootstrap waren bedoeld om de verschillen tussen browsers als Firefox, Chrome en Internet Explorer te overbruggen. In plaats van dat de front-end developer rekening moest houden met de verschillende interpretaties van HTML en CSS, zorgde Bootstrap voor een homogene weergave. Tegenwoordig zijn die verschillen veel kleiner geworden en biedt Bootstrap vooral een basisset aan componenten waarmee je snel een webapplicatie kunt opzetten: het bevat functionaliteit op het gebied van user interactie, met formulieren, knoppen en de algemene layout. Maar ook een datepicker, drag-and-drop upload-venster of modal-windows zijn al in het framework ingebouwd.

Bovendien heeft het als voordeel dat het erg sterk gedocumenteerd is. Omdat veel developers het gebruiken, is er bovendien een schat aan informatie te vinden wanneer je tegen problemen aanloopt. Het stelt je in staat om zonder al te veel kennis snel een website op te zetten die zowel op je pc als op mobiele devices zoals telefoons en tablets goed werkt. De tools die Bootstrap hiervoor biedt zorgen voor aanzienlijke tijdswinst in het mobiel-vriendelijk maken van de applicatie.

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering