WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Het is weer maandag!

Vandaag is het maandag. Het begin van een nieuwe werkweek. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Maar mocht jij behoren tot het deel van de Nederlandse bevolking dat op maandag het bed niet uit te branden is… Of als jij jezelf met veel tegenzin naar het werk sleept. Of, om in onze branche te blijven, als voor jou maandag voelt als een bug in hele mooie code… Dan heb ik nu 8 hacks voor een goed begin van de werkweek!

#1 Lees deze 8 tips

Ze zijn gratis en met een beetje actie van jou, kan het jouw werkweek aanzienlijk verbeteren. Als dat geen goede start is?!

#2 Start de dag fris

Is een bed jouw beste vriend? Je bent een fan van snoozen en blijft graag langer liggen in een warm bed. Tijd om echt wakker te worden! Douchen is prima maar spoel even koud af. Een paar minuten onder de koude douche heeft een opwekkend effect en wapent je tegen werkstress. Voor de vrouwen onder ons, het is ook goed voor huid en haar!

Ben je een beetje een watje? Op de fiets naar jouw werk gaan is ook heel gezond. Het is prima wakker worden in de buitenlucht. Zeker de helft van mijn (zeer alerte) collega’s, ikzelf ook, komt op de fiets naar het werk.

Ambrero Blog - Het fietsenhok op een maandag

#3 Houd de moed erin

Heb oog voor de leuke dingen die je op maandag tegenkomt. Die zijn er ook vast en anders zorg je er maar voor. Genoeg online humor en inspiratie voor elke werkdag, zoals Froot, SciencePorn en De Beste Social Media. En bekijk het van de positieve kant; maandag overkomt je maar één keer per week!

“Maandag overkomt je maar één keer per week!”

#4 Kom van de bank

Misschien is het voor jou verleidelijk om na deze werkdag thuis het eten naar binnen te schuiven en wortel te schieten op de bank. Dan is het tijd voor een hobby! Voor de nerds onder ons die wel houden van een biertje, transformeer jouw Rasberry Pi tot een bierbrouwerij. Is dit iets te technisch voor jou? Je kunt ook gaan weven, helemaal van nu! Of de woonkamer opnieuw inrichten. Of ga gewoon iets drinken met vrienden!

#5 Pauze aub

Hoe druk je het ook hebt met overleggen, dingen regelen, werken; neem pauze! Hier lunchen wij altijd gezamenlijk, goed middel tegen trek en voor de gezelligheid. Wandelen werkt goed tegen de after-lunch dip. Met slechts 10 minuten beweging in de buitenlucht krijg je al een dosis nieuwe energie. Makkie toch?

#6 Wees gul met complimenten

Nog even over positiviteit… die kun je ook delen voor extra veel effect. Geef je collega’s regelmatig een compliment. Welgemeend graag! Wie weet steek je ze aan en verbetert de werksfeer.

“Betere collegialiteit begint bij jezelf!”

#7 Maak ergernissen bespreekbaar

Je kunt met alle goede wil van de wereld niet bedenken wie er op jouw werk een compliment verdient? Dat vraagt om serieuze maatregelen. Uit onderzoek blijkt dat er flink wat ergernissen zijn die het werkplezier kunnen vergallen. De nummer 1 ergernis is het gebrek aan collegialiteit. Herkenbaar? Evenals luiheid, onbetrouwbaarheid, klagen en bemoeizucht? Pas maar op dat jezelf ergeren geen dagtaak wordt.

Stel liever grenzen, je kunt namelijk prima zelf bepalen hoeveel excuses je wilt horen wanneer collega’s afspraken niet nakomen. Uit het onderzoek bleek overigens ook dat we de tekortkomingen van een ander scherp hebben maar ons eigen gebrek aan inzet minder goed inschatten!

#8 Ga op zoek naar een andere baan

Hebben al jouw pogingen om de werksfeer te verbeteren niets geholpen? Doe je het werk op de automatische piloot en mis je uitdaging? Lach je nog maar zelden en heb je geen plezier meer in jouw werk? Dan is het tijd voor actie! Ga op zoek naar een andere functie, een nieuwe werkgever of beide! Als je van software houdt dan kun je gelijk starten door onze openstaande, en leuke, vacatures te bekijken.

Je kunt natuurlijk de maandag overslaan en de werkweek starten op dinsdag maar ik heb gehoord dat deze maatregel alleen maar uitstel geeft. En uit onderzoek blijkt dat maandag de meest productieve dag is van de week. Je bent er dus niet voor niets vandaag!

Have fun 🙂

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

  • +31 (0)88 26 27 301

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering