WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Gewoon de leukste IT-werkgever in Noord-Holland

In mijn werk als marketing-en communicatiespecialist mag ik mij hier ook bezig houden met de werving van nieuwe collega’s. Prima, want arbeidsmarktcommunicatie heeft al lange tijd mijn interesse. Dit jaar hebben we ons dev-team al uitgebreid met twee leuke nieuwe collega’s, een .NET ontwikkelaar en een junior JAVA ontwikkelaar. En we zijn nog niet uitgegroeid! Dus we werven nog even verder. In dit kader vroeg ik mij af; “Wat vinden developers en designers eigenlijk belangrijk in een nieuwe baan? En hebben wij, als IT-werkgeverin Noord-Holland, dit te bieden?” Lees hier alles over in mijn onderzoek naar de arbeidsmarkt voor IT-ers.

Waar zijn de UX designers, Java en .NET ontwikkelaars?

Iedereen die in de IT werkt weet dat geschoolde vakmensen niet voor het oprapen liggen. Dus laat ik eerst eens kijken hoeveel er zijn en waar ik jullie kan vinden! In alle segmenten waar hoogopgeleide IT’ers worden gezocht neemt de vraag toe maar het aantal actief werkzoekende neemt af, blijkt uit het onderzoek `IT Labour market 2016`.

De snelst groeiende relevante IT-disciplines zijn Java-programmeurs (+73%), IT-security specialisten (+64%) en Informatie Analisten (+59%).

Wat vinden tech-professionals belangrijk in hun werk?

OK. Ik kan branches bedenken waar de werving van vakmensen meer kandidaten oplevert maar er zijn zeker kansen. Wat vind jij, en andere toekomstige collega’s, belangrijk in een nieuwe baan? Hierover vind ik actuele informatie in het `Job Market Report 2016`. van Dice.

Ambrero Blog - leukste IT-werkgever - belangrijkste factoren bij het kiezen van een job © Dice

De belangrijkste redenen om bij een werkgever te blijven zijn team/collega’s, duidelijk carrière pad en sterke bedrijfsprestaties. Een goede werksfeer is dus ook belangrijk.

Wat hebben wij als Noord-Hollands softwarebedrijf te bieden?

We zijn geen Google, één van de favoriete werkgever voor IT-professionals. Maar we hebben als IT-werkgever genoeg te bieden! Om te beginnen uitdagende en veelzijdige projecten in combinatie met een fijne en informele werksfeer. We zijn betrokken en werken hard maar kennen ook een goede balans tussen privé en werk. Werkdagen van 10 uur komen hier eigenlijk nooit voor!

We stimuleren technische innovatie, door onder andere de adaptatie van nieuwe platforms. De mensen hier hebben afwisselend werk door de hoeveelheid nieuwe projecten die we ontwikkelen voor zeer uiteenlopende bedrijven uit verschillende branches. De klantvraag is nooit hetzelfde en wij leveren altijd maatwerk!

Daarnaast zijn we een flexibele en platte organisatie. Collega’s krijgen veel vrijheid om hun werk te doen en de verantwoordelijkheid die past bij hun ervaring. Dit betekent dat je ideeën kunt aandragen in jouw projectteam voor de software oplossing die het beste past bij de vraag. Ook beheert iedereen zijn eigen planning en zorgt voor een goede kwaliteit werk. Zonder alles solo te doen. Want we werken hier vaak in projectteams aan een opdracht en we doen het samen.

We hebben een goed op elkaar ingespeeld team met IT-professionals die elkaar goed aanvullen in kennis en ervaring. De junior developers worden begeleid door de seniors programmeurs. Er wordt ook veel geïnvesteerd in jouw ontwikkeling. Je krijgt een persoonlijk tweejaarlijks opleidingsbudget van 4.000 euro. Dit kun je, in overleg, investeren in jouw persoonlijke groei. Wel zo fijn!

“Ook niet onbelangrijk, we zijn een stabiel en winstgevend bedrijf dat groeit!”

Nog even de punten die wij als IT-werkgever bieden op een rij:

 • Grote diversiteit aan maatwerk projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers
 • Samenwerken volgens de laatste standaarden in een ervaren team van tech-professionals
 • Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid in het uitvoeren van jouw werk
 • Korte communicatielijnen en een goede en informele werksfeer
 • Ruim opleidingsbudget
 • Aantrekkelijk salaris, prima pensioenregeling en een bonus
 • Een fijne werkomgeving, namelijk een prachtig kantoor in het centrum van Alkmaar
 • Elke dag lekker lunchen met onbeperkt pindakaas!

Ambrero Blog - Ambrero leukste IT-werkgever Noord-Holland

Collega’s aan het woord

Natuurlijk heb ik al eens gecheckt bij mijn collega’s waarom zij hier met plezier werken. En een aantal reacties deel ik graag met je om je een beeld te geven hoe zij hun werk ervaren.

“De verschillende soorten opdrachtgevers maken dat je voor ieder proces weer de juiste aanpak moet kiezen. Hierbij krijg je veel vrijheid om, wat betreft architectuur en onderliggende technieken, de nieuwste ontwikkelingen te volgen. Hierdoor blijf ik uitgedaagd en werk ik met veel plezier bij Ambrero Software”– Jacco, senior Java ontwikkelaar.
“Door de grote diversiteit van de projecten en klanten, vind ik mijn werkzaamheden bij Ambrero Software afwisselend en veelzijdig. Er is veel kennis en ervaring in huis en we werken hier met de nieuwste technologieën. Dat maakt deze baan erg leuk en leerzaam!”– Mark, test engineer.
“Software Development bij Ambrero kent vele facetten. Technologie georiënteerd voor de beste oplossing. Klant georiënteerd door het contact dat ik heb met de klant. En mens georiënteerd door de fijne samenwerking met mijn collega’s!”– Huub, senior ontwikkelaar.

Ik heb hier weinig aan toe te voegen, behalve dan dat er naast deze serieuze zaken ook volop ruimte is voor humor en spontane bedrijfsborrels!

Geen verbeterpunten?

Zijn er dan helemaal geen verbeterpunten voor ons als IT-werkgever? Natuurlijk wel, want ook als bedrijf willen we ontwikkelen en groeien. Aandachtspunten voor ons zijn dat we niet altijd voldoende sturing geven aan collega’s die dit nodig hebben en niet hard roepen. En we werken hier niet aan hele hippe en actuele productontwikkeling, zoals augmented en virtual reality. Om hier ruimte voor te kunnen maken, moeten we nog even doorgroeien!

Over doorgroeien gesproken… We op zoek zijn naar nieuwe collega’s! Kijk op onze vacature-pagina voor de openstaande functies.

We zijn gewoon de leukste IT-werkgever van Noord-Holland! Wél voor de IT-professionals die graag op zoek gaan naar de best passende software oplossing voor zeer diverse vraagstukken. Die nieuwsgierig zijn naar nieuwe technieken en ontwikkelingen in ons vakgebied. Die graag initiatief nemen en ideeën aandragen. Ben jij dat? Dan hebben we wellicht een match!

Toe aan verandering van IT-werkgever?

Dus….heb jij ook een passie voor software en ben je nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf? Ben je toe aan:

 • meer variatie in jouw werk
 • een verandering van werkomgeving
 • onbeperkt pindakaas
 • persoonlijke groei
 • …alle bovenstaande punten

Mail dan jouw c.v. naar jobs@ambrero.nl of deel jouw LinkedIn profiel met ons.

Heb je vragen over Ambrero als IT-werkgever? Neem dan contact met ons. Ik hoor graag van je!

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering