WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Ambrero in 2018; even stilstaan en weer doorgaan

We sluiten 2018 bijna af. Maar niet zonder onze successen te vieren en stil te staan bij wat we willen verbeteren! Dus kijken we hier even terug. Wat zijn onze hoogte- en dieptepunten? En wat zijn onze plannen voor het nieuwe jaar? Lees er alles over in deze blog.

Werken aan het fundament van Ambrero

In de afgelopen maanden hebben we hard getimmerd aan het fundament van ons bedrijf. Vanaf 2005, het jaar dat Ambrero is opgericht, zijn we gestaag gegroeid. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een ervaren en professioneel bedrijf met verantwoordelijkheid naar onze klanten en het team. Deze groei vraagt om meer structuur en soms een andere aanpak.

Het uitgangspunt voor deze nieuwe richting is de wens om onze flexibiliteit en klantgerichtheid te behouden. Evenals de korte communicatielijnen, zowel intern als met de bedrijven met wie we samenwerken.

“Onze groei in de afgelopen jaren heeft het structureren van een aantal interne processen op de agenda gezet. Waarbij we zo min mogelijk extra functies en overhead willen creëren.” – Bart Matthaei

Team Ambrero betrekken bij innovatie

We hebben ervoor gekozen om het hele team te betrekken bij deze innovatie. Dus zijn we gaan experimenteren met onze organisatiestructuur. Hiervoor hebben we gekozen voor een Agile aanpak op het gebied van HR. Bij Agile HR staat vakmanschap en ontwikkeling centraal en het past bij een platte organisatiestructuur.

Een aantal punten welke we als team hebben opgepakt:

  • Vormgeven van een leercultuur
  • Optimaliseren van onze bedrijfsvoering
  • Innovatie op het gebied van techniek
  • Uitbreiding van onze service en diensten

Fast Forward als projectbasis van Ambrero

Een mooi voorbeeld van hoe onze ontwikkelaars hebben bijgedragen aan innovatie is Fast Forward. Fast Forward omvat een technisch fundament én geoptimaliseerde werkwijze waarmee we maatwerk applicaties veel efficiënter kunnen ontwikkelen.

Het technisch fundament bevat veel front- en backend-componenten die we in de meeste projecten kunnen hergebruiken. Daarnaast bevat het standaardfunctionaliteit die elke maatwerkapplicatie nodig heeft.

De geoptimaliseerde werkwijze voorziet in workshops en begeleiding van de klant in het vervullen van de Product Owner rol. En het ontwikkelen van een prototype om ideeën nog sneller te valideren.

Het werk dat we binnen Fast Forward hebben verzet gaat ons veel meerwaarde bieden. Hergebruik van componenten is namelijk in hoge mate mogelijk waardoor we maatwerk nog sneller kunnen ontwikkelen. Voor onze klanten levert dit een kostenbesparing op. Hierdoor blijft er meer budget en ruimte beschikbaar voor èchte innovatie.

De hoogtepunten van het afgelopen jaar

Beweging en innovatie gecreëerd vanuit het team
Hiervoor hebben we Squads ingericht op diverse onderdelen van ons werk. Zoals Development, Privacy & Quality, Scrum, Work Happy en Hosting & Support. Squad-leden vertalen de koers van Ambrero naar plannen en concrete oplossingen. Ook doen ze voorstellen ter verbetering van onze dienstverlening en bedrijfsprocessen.

Klantevent op het strand
Bij Ambrero creëren we graag beweging. Dus op 6 september organiseerden we een sportieve meet-up met onze klanten. Mede door ieders enthousiasme was het een erg gezellig en geslaagd event!

Mooie aanvulling op ons klantportfolio
We zijn trots op het binnenhalen van een leuke en uitdagende opdracht door een pitch en Proof of Concept. Waarbij we van de derde favoriet naar eerste (en opdrachtnemer) zijn gegaan.

Uitbreiding van onze gameroom
Door de aanschaf van een airhockeytafel is beweging in de pauze nog verder toegenomen. Evenals onze competitiedrang en werkgeluk.

Ambrero Blog - Nu ook een airhockeytafel in de gameroom

En de dieptepunten…

Afscheid van CASA
Onze eerste serieuze klant, CASA, is failliet gegaan onder dubieuze omstandigheden. Na een fijne en intensieve samenwerking van 12 jaar hebben we afscheid genomen van elkaar. Heel erg spijtig.

Geluidsoverlast van jonge meeuwen
Ons pand is blijkbaar niet alleen een broedplaats voor innovatie…

Een onverwacht hoge rekening
Het opknappen van een monumentaal pand kan zorgen voor onaangename verassingen. Maar het Ambrero bedrijfspand mag weer gezien worden!

Onze plannen voor volgend jaar

We blijven complexe vraagstukken vertalen naar maatwerk oplossingen, dat is wat we het liefste doen! Vanzelfsprekend hoort daar innovatie bij en verder werken aan de interne projecten die we dit jaar zijn gestart. En we hebben nog meer plannen, hierbij alvast een sneak preview.

We gaan onderzoeken hoe we onze expertise gebieden kunnen vertalen naar aanvullende diensten zodat we bedrijven nog meer te bieden hebben. Zoals:

Software Delivery
De afgelopen jaren hebben we enorm veel kennis en ervaring opgedaan op gebied van Software Delivery. Kort gezegd: het opleveren en in de lucht houden van applicaties op basis van Cloud Infrastructuur, container technologie (Docker, Kubernetes) en Continuous Integration.

UX Design as a Service
User Experience zit in het DNA van Ambrero en is een vast onderdeel van onze software ontwikkeling. Naast onze software projecten kunnen we geautomatiseerd gebruikersonderzoek als losse dienst aanbieden. Want we hebben de kennis en vinden het ook enorm interessant.

Digitale Transformatie
Wanneer een bedrijf interesse heeft in het laten ontwikkelen van maatwerk software starten we Ambrero met een inventarisatietraject of Agile Workshop. Maar we kunnen ook in een eerder stadium van waarde zijn voor organisaties. Namelijk bij het analyseren van bedrijfsprocessen en het achterhalen van knelpunten. Om samen verbeteringen, en de waarde hiervan, te achterhalen. Een dienst waarbij we onze analytische skills nog beter benutten en mensen vooruit helpen.

Team Ambrero wenst je fijne feestdagen & innovatief 2019

Als we je dit jaar niet meer persoonlijk spreken dan wensen we je nu alvast gezellige feestdagen! Hopelijk houden we ook in 2019 contact.

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

  • +31 (0)88 26 27 301

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering