WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Waar gaat ons hart sneller van kloppen

Zaken doe je met mensen, niet met een bedrijf. Daarom delen we ook persoonlijke verhalen, en deze keer over de liefde voor ons werk. Geen algemeen verhaal over de schoonheid van software ontwikkeling. Maar een aantal collega’s aan het woord over hun liefde voor wat zij doen. En hoe dat terugkomt in hun privéleven. Zodat je ons een beetje beter leert kennen.

Blijmaker & UX designer – de gedrevenheid van Jelle

Ik maak mensen graag blij. Dit doe ik door bijvoorbeeld te koken voor vrienden en familie. En door er te zijn voor de mensen die er toe doen. Met een luisterend oor of een attent gebaar.

In mijn werk zie je dit terug in mijn designs. Ik ontwerp voor de mensen op de werkvloer, de harde werkers die het fundament zijn van een bedrijf. Zij werken dagelijks met onze software en verdienen het gereedschap waar ze verder mee komen. Zonder extra inspanning te leveren. Met mijn werk wil ik ze gemak en wat extra werkgeluk bieden.

Musicus & fullstack developer- de hartstocht van Job

Waar ik enthousiast van wordt is het meedenken met de klant. Ik ben er van overtuigd dat je samen het resultaat beter maakt. Dat betekent ook de klant tot nieuwe inzichten brengen. En mijn hart maakt een sprongetje als de klant aangeeft “Je hebt toch gelijk” en mijn advies opvolgt. Ook zorg ik ervoor dat wat ik ontwikkel, moeiteloos werkt voor de gebruiker. Dat klinkt heel voor de hand liggend maar niet alle applicaties zijn gebruikersvriendelijk. En daar wordt niemand vrolijk van.

Dezelfde gemeenschappelijkheid komt terug in muziek maken. Ik heb lang in een band gespeeld als trompettist en hier is het samenspel ook belangrijk. Alle instrumenten bij elkaar maken de muziek. En ook hierbij leer je van elkaar.

Reisleider & senior Java developer – de interesses van Huub

Ik ben nieuwsgierig naar andere culturen. Dat is één van de redenen dat ik graag reis. Met mijn gezin maak ik regelmatig rondreizen, zoals door Thailand, Canada en Tanzania. Tijdens deze reizen maak ik kennis met de gebruiken in een ander land en geniet ik van de natuur.

Daarom hou ik ervan om samen te werken met internationale klanten zoals Bezalel Academy of Art and Design in Isreal. Hun manier van werken geeft een andere kijk op zaken. En extra uitdaging bij de ontwikkeling van hun reserveringssysteem voor studenten. Herbreeuws kent bijvoorbeeld een andere leesrichting dan het Nederlands, namelijk van rechts naar links.

Ook bij de start van een nieuw softwareproject in Ghana, verloopt de samenwerking anders dan met Nederlandse klanten. Op de dag dat ik naar Ghana vlieg, heb ik nog geen planning en agenda gezien. Zij delen onze liefde voor structuur en ritme niet 😉

Vrijbuiter & directeur – de liefdes van Bart

Ik hou van buiten- en bergsport waar snelheid en vrijheid bij komt kijken. Zoals skiën, waarbij ik zelf mijn route bepaal. Deze autonomie en zelfredzaamheid vind ik terug in het ondernemen.

Maar ook in mijn dagelijkse werk, met verschillende bedrijven. Wanneer iemand advies vraagt over procesverbetering. Of het lanceren van een nieuwe dienst. De fase waarin nog veel onduidelijk is en risico’s zijn, daar loop ik warm voor. Er is toch niets leuker dan samen in een probleem duiken en de route naar de oplossing uitstippelen? Eigenlijk ben ik, samen met het team, een expeditieleider in software ontwikkeling.

Creatieveling & UX-designer – de passies van Pamela

Een idee uitwerken en tot leven brengen, daar ga ik op aan! Dat is wat ik doe in mijn werk maar net zo goed thuis. Bijvoorbeeld in het maken van muziek, het opnieuw inrichten van een kamer en het schrijven van kinderboeken. Waarbij het mooiste levenswerk mijn twee kinderen zijn. Ook ontstaan uit een idee, namelijk over het beginnen van een gezin 🙂

Hierbij verzamel ik graag mensen om me heen met dezelfde passies. En hierdoor begrijpen wat er in mijn hoofd omgaat en mij drijft. Het liefst mensen waarmee ik kan lachen. Want humor is een noodzaak. Wanneer ik start met een nieuw project, of uitdaging op het gebied van sport, dan ga ik er helemaal in op. Er is niets fijner dan met elkaar in een flow komen, om vervolgens een fantastisch resultaat op te leveren. Dan ben ik blij en trots.

Treinfanaat & senior Java ontwikkelaar – de hobby van Jacco

Ik zou als vrijwilliger niets meer doen met computers. Maar dat is niet gelukt. Want ik heb recent een applicatie gebouwd voor de Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik. Inclusief de hardware die status updates van een aantal spoorwegovergangen deelt. Het toont eventuele storingen aan een overweg en maakt het mogelijk om de conditie in de gaten te houden.’

Mijn werk voor de Stoomtram is mijn (beetje uit de hand gelopen) hobby. Ik ben opgeleid tot treindienstleider, een baan met veel verantwoordelijkheid. Er is veel overlap met mijn werk als developer. Zoals nauwgezet werken, doorvragen, informatie filteren en assertiviteit. Van beiden gaat mijn hart sneller kloppen

Teveel hartstocht voor één blog

Dan hebben we nog een Ninjutsu meester & front-end goeroe. En de collega die programmeert, voor klanten en voor de lol. Teveel collega’s om hun liefde voor het werk in één keer te delen. Misschien schrijf ik, mooimaker & marketeer, wel een vervolg…

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Heb je liefde voor innovatie binnen je bedrijf? En wil je sparren over groeikansen met maatwerk software? Maak jezelf bekend, zodat we kennis kunnen maken!

Het eerste contact is met vrijbuiter & directeur Bart Matthaei. Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in zijn agenda.

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

  • +31 (0)88 26 27 301

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering