WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

Een applicatie, wat kost dat?

Regelmatig krijgen we de vraag “Wat kost een applicatie?” En dat is een hele relevante vraag. Echter één die bij ons ook veel vragen oproept! In deze blog help ik je op weg om snel de kosten te achterhalen voor het laten maken van een applicatie.

Bestaat er een standaard applicatie voor jouw vraag?

Allereerst een vraag waar je over na kunt denken. Denk je dat de oplossing voor jouw vraag een standaard webapplicatie kan zijn? Een voorbeeld; we krijgen een vraag van een kapsalon over de mogelijkheden voor het ontwikkelen van een online afsprakenplanner. Deze klantvraag kan zeer waarschijnlijk af met een standaard softwarepakket. En daarmee wordt het achterhalen van de kosten al een stuk eenvoudiger! Even online zoeken naar het beheren van een zakelijke agenda en klantenbestand en je vindt diverse standaard oplossingen.

Er is maatwerk software nodig voor jouw vraag!

Wanneer bij jouw vraag of idee geen standaard softwareoplossing past, wat dan? Er zijn zeer uiteenlopende redenen om te kiezen voor maatwerk, ik noem er een aantal. Het kan zijn dat jouw idee voor een app uniek is. Of dat de standaard softwarepakketten niet aansluiten op jouw vraag. Of dat deze pakketten slechts een deel van jouw probleem oplossen, waardoor je verschillende applicaties nodig hebt voor verschillende functionaliteiten. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een software ontwikkelaar en de app ontwikkelen kosten!

“Ok, het wordt maatwerk…maar wat kost applicatie ontwikkeling?!”

Hoe komen we tot een kostenindicatie voor jouw app?

Hiermee kom ik weer terug bij de vraag, wat kost een applicatie? Laat ik nogmaals een praktijk voorbeeld nemen. Een ondernemer heeft een goedlopend bedrijf dat zich richt op de verkoop van zonnepanelen. Om zijn klanten voor te kunnen rekenen wat zij gaan besparen met de aanschaf van zijn panelen, heeft hij een uitgebreide Excelsheet opgesteld met complexe berekeningen. De invoer van de benodigde gegevens en de presentatie van het resultaat is echter niet optimaal. Vooral niet omdat hij zijn salesteam aan het uitbreiden is. De grenzen om efficiënt en overzichtelijk te kunnen werken met het Excelbestand zijn bereikt!

Wat kost een applicatie?

Daarom vraagt hij aan ons of we een applicatie kunnen ontwikkelen die zijn potentiële klanten, en verkopers, kunnen gebruiken om de besparing door te rekenen. Mogelijkheden genoeg! Maar hiermee heeft deze ondernemer nog geen prijs. Een maatwerkproject vergt een investering in tijd en geld van bedrijven. Ter illustratie; onze kleinere projecten beginnen vanaf 25.000 euro. Met de volgende input kunnen we realistische app ontwikkelkosten afgeven.

Wat kost een applicatie? Hierbij de vragen die je van ons kunt verwachten:


  • Welk probleem gaat jouw applicatie oplossen?
  • Wie gaan ermee werken? Welke doelgroepen kun je onderscheiden? Hoeveel gebruikers?
  • Welke functionaliteiten zijn vereist en welke zijn gewenst?
  • Welke data / logica moet worden toegevoegd aan de applicatie? In dit voorbeeld; welke informatie bevat het Excelbestand?
  • Wat is het verdienmodel?
  • Zijn er applicaties die dezelfde dienst leveren? Wat kunnen we hier van leren?
  • Heb je zelf al een gedachte over beschikbaar budget en planning?

Nu hoor ik je denken; “Waarom vragen jullie om het beschikbare budget en de planning?” Niet om de offerte naar het budget toe te rekenen! Wél om een realistische beeld van de app ontwikkelkosten af te kunnen geven.

“Wil je een villa met een zwembad laten bouwen of een eengezinswoning?”

Denk hierbij aan het kopen van een huis. Wil je voor jouw gezin een villa laten bouwen met een zwembad erbij? Of is een eengezinswoning voor jullie vieren, met een zwembad in de buurt, ook een prima optie? Welke wooneisen en wensen sluiten het beste aan bij jullie budget? En is snel verhuizen belangrijk voor je? Bijvoorbeeld omdat je nu noodgedwongen met jouw gezin in een suite van het Amrath hotel verblijft. Kortom met de antwoorden op de gestelde vragen, het beschikbare budget en de planning die jij voor ogen hebt, kunnen we een realistische schatting van de app ontwikkelen kosten geven.

“En wanneer krijg je een getekende offerte?”

App ontwikkelen kosten; wat is er nodig voor een definitieve prijsopgave?

De definitieve prijsopgave is het startpunt om verder samen in overleg te gaan over de functionaliteiten. In één of meerdere sessies, afhankelijk van de complexiteit van het vraagstuk, stellen we gezamenlijk user-stories op. Op basis hiervan kunnen onze UX designers de eerste schetsen maken voor de applicatie. Pas dan weten we of onze visie op de applicatie aansluit bij jouw wensen en ideale bedrijfsproces. Op basis van deze inventarisatie brengen we een gedetailleerde offerte uit.

Wat kan een maatwerk applicatie voor jou betekenen?

Loop je in jouw bedrijf steeds tegen hetzelfde probleem aan en je denkt aan software om dit te verhelpen? En je wilt weten wat de kosten zijn om een applicatie te laten maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bereid de input voor en bel ons! Op deze manier heb jij snel inzicht in de haalbaarheid en kosten voor applicatie ontwikkeling. We horen graag van je!

Wil je weten wat de groeikansen zijn voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

Elisa Kossen
Over de auteur

Marketing & Communicatie specialist

  • +31 (0)88 26 27 301

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering