WHITEPAPER
Ambrero whitepaper

Hoe neem je de risico’s van legacy software weg?

Vraag dan nu vrijblijvend het gratis e-book aan.

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Inventarisatie workshop

GRATIS LEAFLET
Ambrero leaflet

Zo zorgen we voor een succesvolle samenwerking

WHITEPAPER
Whitepapers & meer

Hoe kies je een softwarebedrijf dat je verder brengt

De eigenschappen van een web applicatie

Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Maar wat is het nu precies? En wat maakt een app anders dan ‘gewone’ software?

Altijd up to date met een web applicatie

Een web applicatie is een programma dat online op een webserver draait en door de gebruiker te bedienen is via de webbrowser. Een enorm voordeel is dat er geen software op de desktop geïnstalleerd hoeft te worden. De gebruiker beschikt altijd over de nieuwste versie van de web applicatie. Daardoor hoeven er ook nooit updates gedownload te worden. Een ander groot voordeel is dat de gebruiker overal ter wereld (samen) kan werken. Thuiswerken is met een web applicatie dan ook een stuk makkelijker.

Verhoogd gebruiksgemak

Omdat de ontwikkelomgevingen en programmeertalen zo ver gevorderd zijn, is de kloof tussen desktopsoftware en een web applicatie vrijwel geheel gedicht. De applicatie is platformonafhankelijk voor de gebruiker, of deze nou op een Windows, iOS of Linux omgeving werkt. De app draait op één beheerd systeem. Updates worden direct uitgevoerd door de leverancier van de maatwerksoftware. Hierdoor zijn de onderhoudskosten een stuk goedkoper.

Voordelige licentiekosten

De licentiekosten van de web applicatie zijn flink lager, omdat slechts per gebruiker of bedrijf betaald hoeft te worden. Vooral wanneer elke desktop een aparte softwarelicentie moet hebben, scheelt dit behoorlijk in de kosten. Zeker als medewerkers ook thuis met de webapplicatie werken. Ambrero heeft ruime ervaring in het realiseren ervan, het valt volledig in ons domein van uitstekende software op maat. Zo ontwikkelden wij o.a. een online app voor Ziggo, GATSO en voor HKU. Wil je weten of een web applicatie voor jou een passende oplossing is? Neem dan contact met ons op.

Bekijk wat we nog meer kunnen betekenen op het gebied van maatwerk software en software ontwikkeling.

Bart Matthaei
Over de auteur

Directie / Consultant

Mis niets meer!

Ontvang inside informatie over software innovatie in je mailbox. Meld je nu aan voor onze maandelijkse update.

Vond je dit interessant? Ontdek meer!

Lees meer over deze onderwerpen

Meer kennis opdoen over:

Software ontwikkeling Development

Software ontwikkeling voorop lopen in de markt

Wil je snel vooruit met je organisatie? Innoveren met software ontwikkeling is de manier om dit te realiseren. Maar eigen software laten maken brengt ook onzekerheid en lastige keuzes met zich mee. Hoe lang duurt het en wat krijg je uiteindelijk?

Meer info
Nu zijn we nieuwsgierig naar jou. Waar wil jij heen?
Neem contact op

Bel ons direct op
088 262 7376 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

© 2005 - 2023     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering