Systeemintegratie met lokale applicaties

Systeemintegratie met lokale applicaties

Gebruikersgemak en een uitbreiding in functionaliteit voor Zaaksysteem.nl

In het verleden werkten gemeenten fysiek en documentgericht. Rond 2009 kwam hier verandering in. Overheidsinstanties moesten digitaal en zaakgericht gaan werken. Zaaksysteem is ingesprongen op deze digitale transformatie met een vernieuwende SaaS oplossing die dienstverlenende processen goed ondersteunt.

Het probleem

Hoe gaan we naar de desktop toe?

Zaaksysteem.nl werd al snel omarmd door gemeenten. Toch bleef er een aantal vragen terugkomen over de webapplicatie, namelijk:

 • is het mogelijk om een Word document te openen
 • kunnen we het ook gebruiken op de desktop

"We zijn echter specialist in het ontwikkelen en leveren van SaaS en hebben niet de ambitie en competenties om een desktopapplicatie te bouwen. Iedereen zijn kracht immers!", aldus Michiel Ootjers – Technisch directeur van Zaaksysteem.nl. "Om aan de wensen van de klant te voldoen zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare leverancier die dit samen met ons kon realiseren. We zijn uitgekomen bij Ambrero, het bedrijf dat wij al jaren volgden en waar wij een positieve indruk van hadden opgedaan."

De opdracht aan Ambrero

Systeemintegratie met Office 365

De opdracht van Zaaksysteem.nl aan ons was helder; realiseer de integratie van ons systeem met Word. Michiel Ootjers; "Het was een tweede experiment voor onze organisatie. Na een negatieve ervaring uit het verleden met een externe softwareleverancier waren we terughoudend in het aangaan van een samenwerking. En we vroegen ons af wat het ontwikkelen van maatwerk software doet met de kostenbeheersing."

"Inmiddels weten we dat het experiment geslaagd is. De samenwerking met Ambrero verliep gestructureerd en soepel. De ontwikkelaars onderling spraken dezelfde taal en het project is ruim binnen tijd en budget afgeleverd.", aldus Michiel Ootjers.

Ook software integreren? Neem contact op
Systeemintegratie voor Zaaksysteem
Onze oplossing

Een desktopapplicatie voor het bewerken van Office 365 documenten

Het scrumteam van Ambrero is vol enthousiasme aan de slag gegaan met deze opdracht. Hierbij hebben we als uitgangspunt genomen dat de eindgebruiker van Zaaksysteem.nl alle Office documenten op een desktop moet kunnen bewerken. Dus niet alleen Word, ook Excel en Powerpoint. Deze maatwerk applicatie hebben we de Document Watcher genoemd.

De Document Watcher biedt de eindgebruiker van Zaaksysteem.nl de volgende functionaliteit:

 • downloaden van documenten
 • bewerken en opslaan van documenten
 • automatisch bijwerken naar Zaaksysteem.nl
 • inzicht in de historie van wijzigingen

"Leuk om te weten; Zaaksysteem.nl is een Open Source webapplicatie. Dus we hebben ook onze code openbaar gemaakt. Geïnteresseerden kunnen dit inzien via Gitlab.", aldus Tom Konijn, .NET ontwikkelaar bij Ambrero.

Het resultaat

Het projectresultaat: het ‘wow-effect’ en gebruikersgemak

Wow-effect

"Mede door deze systeemintegratie heeft de functionaliteit van Zaaksysteem.nl een duidelijke ‘Wow-factor’ tijdens onze presentaties bij gemeenten.", aldus Michiel Ootjers.

Gebruikersgemak

Met onze toevoeging is er voldaan aan een steeds terugkerende klantvraag. Hierdoor sluit Zaaksysteem.nl nog beter aan bij de wensen van de eindgebruikers.

Opdrachten

Gemeente Alkmaar heeft Zaaksysteem.nl met de uitgebreide functionaliteit in gebruik genomen en met hen nog vele andere gemeenten.

De toegevoegde waarde van Ambrero lag voor ons in het meedenken, het verder kijken dan onze vraag, hun kennis en grondige aanpak. Michiel Ootjers, technisch directeur Zaaksysteem.nl.

Document Watcher..

 • had een looptijd van 8 weken
 • gebruikt technieken als .NET Framework, WPF, Rest API, WiX setup (Windows Installer XML Toolset)
 • is gemaakt door het scrumteam Alwin, Tom en Erwin

Ook interesse in systeemintegratie met lokale applicaties?
Of wil je meer over ons weten?

Bel ons direct op
085 019 7417 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

Casestudy ‘Reserveringsapp voor HKU’
Vraag nu gratis aan
Ambrero casestudy

HKU anticipeert op COVID-19 met online reserveringssysteem

Het uitbreken van het coronavirus vraagt veel aanpassingsvermogen. Zo ook van leerlingen, vakdocenten en bestuurders van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Want met een reductie van 75% in capaciteit van de studentenwerkplaatsen hebben ze een probleem. In deze casestudy delen we hoe HKU inspeelt op de veranderende omstandigheden en met welk resultaat.

Je krijgt o.a. antwoord op:

 • Hoe onderzoekt HKU de verschillende oplossingsrichtingen
 • Wat is de werking van de reserveringsapp
 • Welke resultaten behalen ze hiermee
© 2005 - 2021     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering