Digitaliseren en verbinden van bedrijfsprocessen

Hoe een researchbedrijf met software op maat kosten bespaart en werkplezier verhoogt.

MEA-NL doet onderzoek naar ballast water management systemen voor de zeescheepvaart. Het enige bedrijf ter wereld dat test met natuurlijk omgevingswater, namelijk: het zoete van het IJsselmeer, het zoute van de Waddenzee en het brakke van de Noordzee. En MEA-nl had een uitdaging.

Het probleem

Papieren formulieren en losse processen

Het onderzoeken van water gebeurt met meerdere tests en geeft een berg aan informatie. Data die moet corresponderen met elkaar en op een juiste manier moet worden vastgelegd. Dit is een enorm tijdrovend en foutgevoelig proces, mede door de complexe regelgeving en grote hoeveelheid papieren formulieren. Het missen van een monster of afname leidt vaak tot de noodzaak van een nieuwe test. Extra kosten van € 30.000 zijn hierbij eerder regel dan uitzondering. Bovendien leidt het tot veel frustratie bij het team.

Software is nooit af. De wereld om ons heen verandert continu en wij moeten hierin mee. Etienne Brutel de la Rivièere, oprichter en directeur van MEA-NL
De opdracht aan Ambrero

Formulierstromen digitaliseren zodat bedrijfsprocessen op elkaar aansluiten

Ontwikkel een applicatie die de formulierenstroom digitaliseert en de verschillende test- en bedrijfsprocessen op elkaar laat aansluiten. Met als specifieke aandachtspunten de veiligheid van de data en de flexibiliteit in de ontwikkeling van de software.

Meer over digitalisering?
Onze oplossing

QR codering voor automatische archivering

Dankzij de methodiek die we hebben ontwikkeld krijgen alle formulieren een QR code die zorgt voor de juiste archivering. Wanneer ze zijn ingevuld en gescand, wordt de data automatisch toegewezen aan de juiste testrun.

Het resultaat

Het projectresultaat: waarborgen van data en leuker werken

Na een Agile ontwikkelperiode van 8 weken is sinds kort het Minimal Viable Product (MVP) in gebruik. Een testrun bij MEA-NL bestaat uit een testprotocol en verschillende formulieren. Deze worden door de onderzoekers op locatie handmatig ingevuld. Om direct een flinke tijdswinst te creëren heeft het projectteam een webapplicatie ontwikkeld die bij het aanmaken en printen van een nieuwe testrun herkent welke formulieren er nodig zijn en in welke aantallen.

Digitaliseren en verbinden van bedrijfsprocessen

MEA-NL..

  • had een looptijd van 3 maanden
  • gebruikt technieken als Docker, Java, Spring, Postgress en Javascript
  • is gemaakt door het scrumteam Mariëlle, Jacco, Bart en Pamela

Wil je meer weten over het digitaliseren van bedrijfsprocessen??
Of kennismaken met ons team?

Bel nu met Bart Matthaei, mede-oprichter van Ambrero. Komt het nu niet uit? Laat dan gewoon je bericht achter.

Bart Matthaei Directie & sales

Bart Matthaei Directie & sales

Bart Matthaei

.. of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.