Kennis

Rubrieken

Scrum

Veel softwarebedrijven gebruiken Scrum voor het ontwikkelen van software. Hier vind je antwoord op de vragen; wat is Scrum, wat is een Sprint, welke rollen kent een Srum en welke verantwoordelijkheden heeft een Scrum Master?

Bekijk term
Rubrieken

Agile

Veel softwarebedrijven gebruiken de Agile methodiek voor het ontwikkelen van software. Hier vind je antwoord op de vragen; wat is Agile, hoe is deze methodiek tot stand gekomen en welke voordelen heeft het hanteren ervan?

Bekijk term
Vergroot je succes met gebruikersonderzoek
22aug2018

Vergroot je succes met gebruikersonderzoek

Om onze applicaties zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken is de input van medewerkers natuurlijk essentieel. Zij moeten immers met de nieuwe software aan de slag. De software moet hen ondersteunen in hun werk, ongeacht hun rol. Deze input verzamelen kan via een gebruikersonderzoek. Hoe eerder je deze verzamelt, hoe minder kans op onverwachte – en […]

Lees artikel
Rubrieken

Wireframe

Wireframes, een term die je regelmatig hoort in relatie tot UX. Hier lees je wat het is, hoe een wireframe eruit ziet en welke tools er bestaan om ze te ontwerpen.

Bekijk term
Rubrieken

User Story

User Story is een veel gebruikte term in softwareontwikkeling maar wat is het eigenlijk? Hier vind je een voorbeeld uit de praktijk en informatie over het gebruik van een User Story binnen Scrum.

Bekijk term
Rubrieken

Flowchart

Bij het ontwerpen van software worden vaak flowcharts gebruikt om de beoogde werking van de applicatie duidelijk te maken. Er wordt ons nog wel eens gevraagd waar je flowcharts voor kunt gebruiken. In dit artikel geven we je een eerste introductie.

Bekijk term
Rubrieken ,

User Interface

User Interface is een veelgebruikte term in softwareontwikkeling maar houdt het eigenlijk in? Hoe zet je UI in en welke alternatieve vormen zijn er? De antwoorden vind je hier!

Bekijk term
Rubrieken

Front-end developer

Front-end developer is een belangrijke rol in softwareontwikkeling. Wat houdt deze rol in en wat is de verreiste kennis? Lees de antwoorden op je vragen in onze kennisbank!

Bekijk term
IoT; een schaalbare architectuur maken voor een groot sensornetwerk
17jul2018

IoT; een schaalbare architectuur maken voor een groot sensornetwerk

De afgelopen vijf maanden heb ik bij Ambrero mijn afstudeeropdracht mogen uitvoeren. Het doel was ‘’Het ontwerpen en implementeren van een proof of concept voor een schaalbare architectuur voor een groot sensornetwerk’’. De opdracht besloeg de onderwerpen: Internet of Things (IoT) en Big data. Tijdens mijn afstudeeropdracht heb ik veel geleerd en met deze blog […]

Lees artikel
Rubrieken

User Experience design

User experience design, geen interface kan zonder! Maar wat is UX eigenlijk en wat doet het voor een applicatie? Het antwoord op deze vragen vind je hier!

Bekijk term