Profiteren van standaardmodules bij maatwerk software

Bij de ontwikkeling van maatwerk software denkt men vaak onterecht dat een applicatie vanaf niets wordt opgebouwd. Het tegendeel is waar. Vaak is een maatwerk software oplossing een mix van open-source software, standaard-elementen, en custom code.

Frameworks als basis van de maatwerk software

Ambrero start de realisatie van software vrijwel altijd met de keuze van een framework. Dit raamwerk wordt de basis van de maatwerk software: het neemt al veel werk uit handen en biedt functionaliteit voor database-transacties binnen maatwerk software, evenals sessies, weergave van informatie enzovoort. Voorbeelden van frameworks voor maatwerk software zijn Hibernate, Play!, Zend en CakePHP. De keuze van het raamwerk binnen maatwerk software is sterk afhankelijk van de vereisten van het project.

Geld besparen bij de ontwikkeling van maatwerk software

Open-source frameworks binnen maatwerk software hebben als voordeel dat ze gratis te gebruiken zijn. Veelal bestaat er rondom dergelijke software een community van programmeurs die elkaar helpen met de uitdagende aspecten van het raamwerk. Bovendien doen ze bijdragen aan de codebase: stukken functionaliteit worden vrijgegeven voor het gebruik door anderen. Ambrero selecteert de beste modules en plugins en integreert deze binnen het software project. Zo besparen wij u tijd en geld. Vice versa doen wij bijdragen aan de community, uiteraard zonder dat dit een gevaar vormt voor de veiligheid van uw applicatie.

Ervaring met het ontwikkelen van maatwerk software bespaart tijd

De standaardmodules van onze software worden met zorg gekozen: ze moeten qua architectuur wel aansluiten bij de in het technisch ontwerp vormgegeven architectuur van de maatwerk software. Nieuwe functionaliteit ontwikkelen we uiteraard zelf: niet voor niets zijn we een zeer ervaren ontwikkelpartij van maatwerk software. Vanwege onze ruime ervaring in het ontwikkelen van maatwerk software, beschikken we over een flink archief aan code-fragmenten. Die kunnen we hergebruiken in nieuwe maatwerk software. Zo kunnen onze programmeurs zich focussen op de specifieke functionaliteit van uw product.

Ambrero ontwikkelde maatwerk software voor o.a. Ziggo, Sensys GATSO en Brandweer Amsterdam-Amstelland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van standaardmodules bij maatwerk software? Neem dan contact met ons op.

Jelle van den Berg