Xafax en Ambrero; technisch partnerschap in software

Een samenwerking die zorgt voor vaart en wendbaarheid in een ontwikkeltraject

Al ruim 25 jaar ontwikkelt en levert Xafax betaalsystemen en ICT oplossingen gericht op micro betalingen. Dankzij Xafax kan er in het onderwijs, de zorg en bij grote bedrijven zonder contant geld betaald kan worden voor catering, het printen van documenten en bij de koffie- en snoepautomaten. In die periode is de betaalmarkt flink veranderd. En met de opkomst van de mobiele telefoon was het tijd voor innovatie en een nieuwe strategie. In samenwerking met ons!

De aanleiding

Van pasjes naar contactloos betalen

De klanten van Xafax hebben losse betaalsystemen in huis. Om hier gebruik van te maken geven zij pasjes uit waarmee de gebruikers kleine uitgaven kunnen doen. In de tijd van smartphones, die iedereen vrijwel altijd en overal bij zich heeft, kan dat makkelijker.

Het antwoord van Xafax is de ontwikkeling van een applicatie die micro betalingen mogelijk maakt met een mobiele telefoon. Eén app die op verschillende locaties kan worden gebruikt. Zodat de gebruiker alleen maar hoeft in te loggen op de locatie en kan betalen. Wat ook handig is; de app gebruikers kunnen in één overzicht de betaalhistorie zien. Met deze applicatie kunnen Xafax klanten hun (interne) klanten een zeer laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier van contactloos betalen bieden.

Xafax
De opdracht aan Ambrero

Samenwerking op technisch en strategisch niveau

Xafax vroeg ons om te helpen met de realisatie van deze app met ontwikkelcapaciteit, in samenwerking met het interne ontwikkelteam. Ook wilden ze advies over o.a. het positioneren van het product in de markt. Een ontzettend leuke klus!

Het samenwerkingsverband omvatte verder:

  • Advies over de architectuur van het platform
  • Testen van diverse technieken, zoals NFC en Bluetooth, om mobiele betalingen mogelijk te maken met de bestaande hardware van Xafax
  • Ontwikkeling van Android en iOS app die communiceert met een centrale betaal-API

"De ontwikkelaars van Ambrero zijn een aanvulling op het interne ontwikkelteam", aldus Ewout Vet, Managing Director bij Xafax Nederland. "Ze brengen een enorme dosis kennis en ervaring mee op het gebied van software ontwikkeling. En minstens zo belangrijk, ze denken mee op strategisch niveau."

Meer over technisch partnerschap?
Het resultaat

Voordelen van een technisch software partner

Up-to-date kennis

Kennisoverdracht door onze ervaren en gecertificeerde ontwikkelaars.

Sparringpartner

We helpen je met het vertalen van je visie naar concrete doelen en acties.

Nieuwe inzichten

Onze open en nieuwsgierige blik, de vragen die we stellen, leiden altijd tot nieuwe ideeën.

"Wat ons heeft enorm heeft geholpen is de focus die Bart Matthaei, scrummaster en mede-eigenaar van Ambrero, heeft aangebracht in dit project", vertelt Ewout. "Hij fungeerde als trechter door onze visie te vertalen naar wat is hiervoor nodig. Heel pragmatisch en concreet."

Xafax en Ambrero; technisch partnerschap in software Xafax en Ambrero; technisch partnerschap in software Xafax en Ambrero; technisch partnerschap in software

Xafax..

  • samenwerking sinds 2014
  • gebruikt technieken als Spring Framework, JAVA, REST, SOAP, NFC en BLE
  • is gemaakt door het scrumteam Sebastiaan, Matthijs, Erwin en Bart

Ook interesse in technisch partnerschap in software?
Of wil je kennismaken met ons team?

Bel ons direct op
085 019 7417 100% van onze klanten beveelt ons aan bij andere organisaties
Feedback Company

Casestudy ‘Reserveringsapp voor HKU’
Vraag nu gratis aan
Ambrero casestudy

HKU anticipeert op COVID-19 met online reserveringssysteem

Het uitbreken van het coronavirus vraagt veel aanpassingsvermogen. Zo ook van leerlingen, vakdocenten en bestuurders van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Want met een reductie van 75% in capaciteit van de studentenwerkplaatsen hebben ze een probleem. In deze casestudy delen we hoe HKU inspeelt op de veranderende omstandigheden en met welk resultaat.

Je krijgt o.a. antwoord op:

  • Hoe onderzoekt HKU de verschillende oplossingsrichtingen
  • Wat is de werking van de reserveringsapp
  • Welke resultaten behalen ze hiermee
© 2005 - 2021     Ambrero Software BV • Algemene voorwaardenPrivacyverklaring
Klantwaardering